Йордан Калоянчев

сряда, 2 ноември 2011 г.

Едно предложение за по-резултатно търсене в и-нет




Здравейте, приятели!


Тази статийка има за цел единствено да ви бъде полезна и да ви води по пътя към по-добрата личност, която искате да бъдете.
Един приятел, бивш скачач от великите TFW ;) , ми подари нещо, което е на път да промени начина по-който използвам и-нет. Или поне средствата, с които получавам това, което искам от мрежата. От известно време си мисля, да споделя този инструмент и с вас...

И така, нека презентирането започне...!
Бъдете така добри докато четете текста по-долу да си пуснете тази мелодия. Сигурно съм първият ентусиаст, който се опитва да създаде на шега чувство за долнопробна реклама с Моцарт за фон, но.. здраве да е! Всеки луд с номера си...
----

Омръзнало ли ви е да проверявате по 10-20 резултата от google когато искате да намерите нещо интересно по дадена тема? А от къде сте сигурни, че ще намерите нещо толкова яко и полезно, че дори не сте помисляли, че може да съществува, след като трябва да въведете ключова дума, която го описва?
Съществува един чуден сайт, който търси не според ключовата дума, която ви е хрумнала в момента, а според интереса ви. И намира не какво да е, а точно онова, което е издържало теста да се хареса на останалите от армията на и-нет потребители.
Все още не е достатъчно убедително ли? Какво ще кажете за следното - с времето сайтът се нагажда, не само към интересите ви, но и към предпочитанията и капризите ви. Избягвали сте дълги и скучни неактуални статии - така да бъде. За вас ще се намират повече(но не само) от кратките, но съдържателни актуални статии по даден интерес.
И за да избегнем казаното до тук да остане просто висящи думи във въздуха, ето няколко конкретни примера. На тях и на още 36 интересни сайта се натъкнах за около седмица търсене.

ИНТЕРЕС                 |    РЕЗУЛТАТ                               |    ВИД
---------------------------------------------------------------------------
Фотография              |   Throwable Ball Camera              | Видео
Космология              |   8 Wonders of the Solar System   | Презентация
Природа                    |   Iceland's nightless summer          | Видео
Зелена енергия         |  Wind power without the blades   | Статия
Австрийски алпи     |   Webcams Österreich                  | Уеб камери
Финансови пазари  |   In Graphics: What is a Stock?     | Схеми

Е, как ви се струва сега? Съществуват всякакви интереси. Аз намерих полезни статии и уроци за валутна търговия, взаимни фондове, форекс пазар и др. от финансовата сфера. Приятелката ми, която учи Интериорен дизайн, най-после откри добри уроци за Autocad и 3D max... За обогатяване на общата култура или помощ в професионалното развитие... StumbleUpon е златен:)

За да приключим както си му е реда - вижте и това 1 мин. клипче.

В случай, че решите да се възползвате от възможностите на сайта - стискам палци да ви носи толкова ползи и усмивки колкото на мен, че защо не и повече! :)
До скоро!

2 коментара:

  1. Дака, това е сайта, за кого с Диди така въодушевено ми говорихте, нали ?! Много се радвам на тази статийка (в интерес на истината Моцарт за фон е странено, но и сполучлив избор :), защото предлага много добре синтезирана, подредена, изложена по интересен начин информация както за сайта от твоя гледна точка, така и малко по-субективно виждане (клипчето), примери и т.н. :) Веднага и с най-голямо удоволствие ще посетя StumbleUpon!

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че съм успял да ти привлека вниманието:) Добре дошла в клуба на хората, които са "изумени" от резултатите, които може да получиш ползвайки го:)Ако човек си подбере добре интересите и събере достатъчно "любими" предлаганите след търсенето сайтове стават наистина по вкусът му. И е "като да търсиш в мрежа направена точно за теб" ;)

    ОтговорИзтриване